Vásárló belépés

Termékajánló

Fizetési megoldás

Hírek, érdekességek
2019.08.14 13:25

A földgömbök lassan beszélni is fognak?

Tudta, hogy a Földgömb az egyetlen
"hiteles" térképe a világnak?

Tudta, hogy a Földgömb az egyetlen "hiteles" térképe a világnak? Hiszen nincsenek torzítások a területek és távolságok között.

A Föld(gömb) 2 nagy, átfogó kategóriára oszlik: földi és égi. A földi a szférikus, vagyis gömb alakú térképe a világnak, míg az égi a csillagok szinte misztikus, végelláthatatlan, az emberek számára felfogtatlan univerzuma.

Kezdetben a földgömbök többféle anyagból készültek, úgy mint üveg, márvány (a legelső földgömb is márványból készült!), fa vagy fém. Ma már a gömbök nagy része üreges és bármilyen anyagból készülhet, ami strapabíró és könnyű - például karton, műanyag vagy fém. A különböző anyagok más-más felhasználási területen alkalmazhatók – a műanyag földgömböt inkább oktatásra, a habszivacsból készült gömböt a puzzle szerelmeseinek, a felfújható gömböt játékra, míg a kristálygömböket elegáns íróasztalokra találták ki.

Általában két standard méretben készülnek a földgömbök: a legkedveltebb és legelterjedtebb méretű gömb 30,5 cm átmérőjű, ami egy kosárlabda méretnek felel meg, ezeket főként iskoláknak ás kereskedőknek forgalmazzák. A második legnépszerűbb földgömbméret pedig 40,6 cm átmérőjű. (Az értékesített gömbök 80%-a a kisebb méretből tevődik össze.)

Fontos, hogy sokféle színösszeállításból lehessen választani, hiszen egy földgömb nemcsak hasznos és informatív tárgy, hanem irodák és otthonok dísze, dekorációs eleme is.

A tanárok talán az új koncepciók legfontosabb indikátorai, hiszen ahogyan a tanrend változik, ők úgy kérelmezik a változtatásokat. Természetesen a készítők figyelembe veszik az aktuális dizájn-és divattrendeket, hiszen nagyon sokan a dekor, a megjelenés miatt vásárolnak földgömböt.

A földgömb feladata az, hogy minél jobban szemléltesse folyamatosan változó világunkat. A készítők itt is arra törekednek, mint mindenki: valami innovatívat, hasznosat és népszerűt nyújtani az embereknek. A legújabb típusok már interaktívak lesznek és beszélni is tudnak: ha megérintjük, elmondja az országok nevét. A dizájnt is úgy fejlesztik ki, hogy mutassa a különböző időzónákat, ezzel segítve a cégek kommunikációs folyamatát. Egy időben, külön kontinensekről.
A digitális technológia itt is hódít és új teret enged a fejlesztéseknek és a kreativitásnak.

Forrás: 
https://www.encyclopedia.com/earth-and-environment/geography/maps-and-mapping/globe

Webáruház készítés